ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ Επιστολή συναδέλφων ΙΚΑ Πειραιά για το Ωράριο !

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Επιστολή συναδέλφων ΙΚΑ Πειραιά για το Ωράριο !

Είναι γνωστή, η «εμπλοκή» που έχει παρουσιαστεί, με την εφαρμογή του ωραρίου, στις υπηρεσίες και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, το οποίο, έχει φέρει σε απόγνωση, τους γονείς-συναδέλφους μας, που πρέπει να συνοδεύουν τα παιδιά τους στο σχολείο ! Η πέραν πάσας λογικής, «σκληρή» εφαρμογή και τήρηση του ενός και μόνο τύπου ωραρίου (κατά παρέκκλιση της σχετικής νομοθεσίας, που δίνει τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών), εξαναγκάζει οικογένειες, να «επιστρατεύουν» γιαγιάδες και παππούδες (όταν υπάρχουν) ή ακόμα και γείτονες, για να «λύσουν» το δημιουργηθέν πρόβλημα ! Το Συνδικάτο, έχει θέσει τη Διοίκηση του ΙΚΑ, ενώπιων των ευθυνών της κι αναμένουμε σύντομα, τις όποιες ενέργειες έπρεπε, ήδη να έχουν γίνει ! Πέρα, όμως, από αυτό, αξίζει να διαβαστεί από τον κάθε ένα συνάδελφό μας, η παρακάτω επιστολή, που συνυπογράφεται από το σύνολο των συναδέλφων του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Πειραιά, η οποία στάλθηκε προς ενημέρωση μας και την οποία «μοιραζόμαστε» μαζί σας, καθώς και με τον κάθε έναν «ανευθυνοϋπεύθυνο», αυτής της κατάστασης !!!

 

19/04/2013

Προς:
1)Υπουργό Εργασίας &Κοινωνικών Ασφαλίσεων
2)Διοίκηση ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Γραφείο Διοικητή
3)Δ/ντή Περ/κου Υποκ/τος  ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Πειραιά

Αγαπητοί κύριοι,

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΦΕΚ 209/Β’/9-2-2012) καθορίστηκε ένα ενιαίο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των διοικητικών υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (7:30 π.μ.-15:30 μ.μ.). Καταργήθηκε δηλαδή, η μέχρι τότε δυνατότητα επιλογής των υπαλλήλων μεταξύ περισσοτέρων ωραρίων προσέλευσης & αποχώρησης. Αυτό δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους γονείς που πήγαιναν τα παιδιά τους σχολείο, γιατί το ωράριο προσέλευσης στα δημόσια σχολεία είναι 8:00-8:10 π.μ.

Μην έχοντας κάποια άλλη λύση, μέχρι σήμερα εκμεταλλευόμασταν το “ελαστικό” ωράριο - βάσει της εγκ.57/15-7-2003 της Δ/νσης Διοικητικού Προσωπικού σχετικά με τα δύο 15λεπτα διαλείμματα- και ασθμαίνοντας κάθε πρωί, προσπαθούσαμε να αφήσουμε τα παιδιά μας  μόνα τους στο σχολείο νωρίτερα και να φτάσουμε στην υπηρεσία μας μέχρι τις 8:00 π.μ..

Μετά την κατάργηση και του “ελαστικού” ωραρίου και την υποχρεωτική προσέλευση στην υπηρεσία το αργότερο μέχρι τις 7:30 π.μ., είναι αδύνατο να προλάβουμε να συνδυάσουμε  την συνοδεία των παιδιών μας στο σχολείο τους, με την έγκαιρη προσέλευσή μας στην εργασία μας.

 Με βάσει τα παραπάνω, σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης στην υπηρεσία, επαναφέροντας την δυνατότητα επιλογής μεταξύ περισσοτέρων ωραρίων* (όπως προϋπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει στην πλειοψηφία των υπηρεσιών του Δημοσίου).

* Όπως έχουν οριστεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

(7:00-15:00, 8:00-16:00, 8:30-16:30)

Κατανοούμε το γεγονός πως η υπηρεσία μας παρέχει εξυπηρέτηση κοινού, αλλά μπορούν ο Διευθυντής ή και οι Προϊστάμενοι τμήματος να έχουν την δυνατότητα να παρέμβουν αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, κάτι το οποίο όμως δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ τα προηγούμενα χρόνια,  που υπήρχε η δυνατότητα επιλογών ωραρίου.

Σας παρακαλούμε να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος και να δείξετε κατανόηση και ανταπόκριση στο αίτημά μας γιατί στην δύσκολη εποχή που διανύουμε, η συνεργασία και η κατανόηση μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης θα βοηθήσουν να προχωρήσουμε δημιουργικά και αποδοτικά για το καλό όλων μας. 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας.

Οι υπάλληλοι του Περ/κου Υποκ/τος  ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Πειραιά

(ακολουθούν οι υπογραφές των συναδέλφων)

attach el GR Η Επιστολή

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr