ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ 9ο Συνέδριο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΑΚΕ ΙΚΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

9ο Συνέδριο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΑΚΕ ΙΚΑ

 

Τη Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε το 9ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΑΚΕ ΙΚΑ. Τις εργασίες του Συνεδρίου, τίμησαν με τη παρουσία τους, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, Δημήτρης Καρλαύτης, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ και Γ. Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, Ερμής Κασσές, ο Α΄ Υποδιοικητής του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, Κώστας Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, Γιώργος Κυριακόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα και πρώην Γ. Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος και ο «δικός» μας άνθρωπος, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΑΚΕ, αλλά και πρώην Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και πρώην Πρόεδρος της  ΔΑΚΕ Δ.Τ, Κώστας Σμυρλής.

Όλοι οι προσκεκλημένοι, κατά τους χαιρετισμούς τους, τόνισαν τις δυσκολίες, αλλά και τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα, το Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας και την ανάγκη αντιμετώπισης της μνημονιακής πολιτικής, με ενότητα κι αλληλεγγύη, τόσο από πλευράς εργαζομένων, όσο και από πλευράς συνδικαλιστικών παρατάξεων και πάντα κατά το μέτρο του δυνατού !

Άλλωστε, στα πλαίσια αυτά, έγινε και η πρόσκληση από μεριάς Προεδρείου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΑΚΕ ΙΚΑ, προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, Γιώργο Κυριακόπουλο, παρόλο που αυτός, είναι κι επικεφαλής μίας άλλης συνδικαλιστικής παράταξης, αλλά που δε παύει, όμως, να εκπροσωπεί στο πρόσωπό του, το σύνολο των εργαζομένων στο ΙΚΑ ! Γι’ αυτό και είναι απόλυτα θετικό και χαρακτηριστικό του ανθρώπου, ότι αποδέχθηκε αμέσως, τη πρόσκληση που του απευθύνθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΑΚΕ ΙΚΑ, Αντώνη Νικολόπουλο  και τίμησε με την παρουσία του, το Συνέδριο της παράταξής μας. Το γεγονός, ότι για πρώτη φορά, στα συνδικαλιστικά πεπραγμένα στο χώρο του ΙΚΑ, υπήρξε μία τέτοια συμβολική κίνηση, στέλνει πολλά μηνύματα και προς τα  «έσω», αλλά και προς τα  «έξω» κι αυτό είναι κάτι που αξίζει να το επισημαίνουμε !

 

                                    ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Στο Συνέδριο, εκτός από το Διοικητικό Απολογισμό, συζητήθηκε και το διεκδικητικό πλαίσιο της παράταξης για την τριετία που μας έρχεται, το οποίο επιγραμματικά συνοψίζεται στις παρακάτω θέσεις:

Διεκδικούμε:

α) Την απορρόφηση όλων των συναδέλφων μας, που πρόκειται να μπουν σε «κινητικότητα», από φορείς του δημοσίου, ώστε κανείς τους να μη χάσει τη δουλειά του.

β) Την άμεση επαναπρόσληψη, των απολυθέντων συναδέλφων μας της προκήρυξης 9Κ του ΑΣΕΠ.

γ)  Την άμεση πρόσληψη, ΟΛΩΝ των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ του ΑΣΕΠ.

δ) Την εξαίρεση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, από οποιοδήποτε επόμενη φάση «κινητικότητας», καθώς οι απώλειες σε στελεχικό δυναμικό, τη τελευταία τριετία (λόγω συνταξιοδοτήσεων και των απολύσεων των συναδέλφων της 9Κ), έχει φτάσει και πρόκειται να ξεπεράσει, το 40% !!!   

 

ε) Ο νέος οργανισμός του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, να κατοχυρώνει τις οργανικές θέσεις εργασίας, οι οποίες θα πρέπει να αποσυνδεθούν, σε κάθε περίπτωση, από τις όποιες καταργήσεις και συγχωνεύσεις υποκαταστημάτων έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν.

στ) Να σταματήσει, ο χωρίς σχεδιασμό κι εντελώς ευκαιριακός τρόπος καταργήσεων και συγχωνεύσεων υποκαταστημάτων, που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους μας και στις δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση, τοπικές κοινωνίες.

ζ) Την επαναχορήγηση του Δωροσήμου, που τελείως παράλογα, κατήργησε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

η) Την επαναχορήγηση των οδοιπορικών εξόδων, που εχορηγούντο για τις μετακινήσεις των ελεγκτών που πραγματοποιούν τους εξωτερικούς ελέγχους και τα οποία κατήργησε, επίσης, η κυβέρνηση Παπανδρέου.

θ) Να δοθεί έμφαση, στη διαρκή επιμόρφωση των συναδέλφων μας, με τη δημιουργία Κέντρου Μετεκπαίδευσης κι Επιμόρφωσης και την αναβάθμιση της δ/νσης Εκπαίδευσης της Διοίκησης.

ι) Τη δημιουργία Ταμείου Αρωγής κι Αλληλεγγύης στην Ομοσπονδία, ώστε να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς, κάποιες από τις ανάγκες που θα προκύψουν στους οικονομικά πιο αδύναμους συναδέλφους μας, από τυχόν πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις στο μέλλον !

 

                             ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΙΚΑ

Ταυτόχρονα, όπως αποφασίστηκε από το σώμα των Συνέδρων μας, η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ ΙΚΑ, πιστεύει ότι για να υπάρξει διάλογος με την πολιτική ηγεσία του τόπου, σχετικά με το παρόν και το μέλλον του μεγαλύτερου δημόσιου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας, θα πρέπει να ικανοποιούνται, οι παρακάτω αναγκαίες συνθήκες:

1. Να εξασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του φορέα μας.

2.Να γίνεται η εξασφάλιση και η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας.

3.Να εξασφαλίζονται οι υπάρχουσες οργανικές θέσεις εργασίας και να προβλέπεται η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του οργανισμού μας.

4.Να υπάρχει ρητή δέσμευση, για τη πλήρη χρηματοοικονομική στήριξη του Ασφαλιστικού Συστήματος.

5.Να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, για την ουσιαστική ενεργοποίηση των μηχανισμών της Πολιτείας, για τη πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της «μαύρης» εργασίας.

Να αναφέρουμε για την ιστορία, ότι Πρόεδρος του Συνεδρίου εκλέχθηκε ο Βασίλης Βλάχος, με μέλη τους Αντώνη Αλεξόπουλο και Θανάση Παπαδόπουλος, ενώ την Εφορευτική Επιτροπή αποτέλεσαν οι:  Κατερίνα Κοκκίνου, Βάσω Καπελάκη και Θοδωρής Κωστόπουλος.

                 ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Το 9ο Συνέδριο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΑΚΕ ΙΚΑ, επανεξέλεξε ως Πρόεδρο της παράταξης, τον Αντώνη Νικολόπουλο !

Επίσης, για την Εκτελεστική Επιτροπή εξελέγησαν με σειρά κατάταξης:

Από την Αττική

Βλάχος Βασίλης

Κεκές Νίκος

Γεωργίου Πέννη

Καλφακάκου Ιωάννα

Ορφανός Γιώργος

Παλυβού Μαρία

Κυριακόπουλος Διονύσης

Κυριαζίδης Μιχάλης

Αναπληρωματικά Μέλη:

Χρας Λουκάς

Ράπτη Φωτεινή

Φύκα Μαρία

Από την Περιφέρεια

Αλεξόπουλος Αντώνης (περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Αχαΐας, Ηλείας)

Μακρής Γιώργος (περιφέρεια Αιγαίου)

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)

Μπετσιμέας Αναστάσιος (περιφέρεια Θεσσαλίας)

Καρανικολάου Ηλίας (περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης)

Τσίμπουλα Φανή (περιφέρεια Μακεδονίας)

Αναπληρωματικά Μέλη:

Παπαχριστόπουλος Δημήτρης (περιφέρεια Κ. Μακεδονίας)

Τσιπιανίτη Ρούλα (περιφέρεια Πελοποννήσου)

Τσαμάκη Νάντια (περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος)

ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΑΚΕ ΙΚΑ

Κατά τη συγκρότηση σε σώμα, η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής, έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                 Αντώνης Νικολόπουλος

Α΄ΑΝΤΙΠ/ΡΟΣ:             Θανάσης Παπαδόπουλος

Β’ΑΝΤΙΠ/ΡΟΣ:             Μαρία Παλυβού

Γενική Γραμματέας:      Πέννη Γεωργίου

Ταμίας:                           Γιώργος Ορφανός                           

Ειδικός Γραμματέας:     Αντώνης Αλεξόπουλος

Μέλη:                              Βασίλης Βλάχος

                                        Νίκος Κεκές   

                                        Ιωάννα Καλφακάκου

                                        Μιχάλης Κυριαζίδης

                                        Διονύσης Κυριακόπουλος

                                         Γιώργος Μακρής

                                         Αναστάσιος Μπετσιμέας

                                         Ηλίας Καρανικολάου

                                         Φανή Τσίμπουλα

Η Ανακοίνωση σε pdf

 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr