ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΙΚΑ ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΙΚΑ ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α.Κ.Ε. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

21 Ιανουαρίου 2014

Το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα στο Περ/κό Υποκ/μα Θεσ/νίκης, όπου από την βίαιη συμπεριφορά ασφαλισμένου απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα συναδέλφων (από καθαρή τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός), αναδεικνύει με τον πιο σκληρό τρόπο, πόσο δύσκολες και επικίνδυνες έχουν καταστεί πλέον οι συνθήκες εργασίας μας.
Η ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες συναλλασσόμενοι, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού, της ανυπέρβλητης πολλές φορές γραφειοκρατίας και της πολυπλοκότητας της ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα που βρίσκει εκτόνωση και ξεσπά πάνω στους εργαζόμενους. Με αποδεκατισμένο το Προσωπικό ασφαλείας (συνεπεία και της πρόσφατης διαθεσιμότητας) οι εργαζόμενοι, από τον απλό υπάλληλο μέχρι τον Διευθυντή, αντιμετωπίζουν, ανυπεράσπιστοι στην ουσία, την εξαιρετικά αρνητική, απαξιωτική και επιθετική πολλές φορές στάση των ασφαλισμένων. Οι έκρυθμες καταστάσεις που ζούμε καθημερινά όχι μόνο ακυρώνουν την προσπάθεια μας και αποσυντονίζουν το έργο μας, όχι μόνο μας απαξιώνουν σας υπάλληλους και μας ταπεινώνουν σαν ανθρώπους, αλλά έχουν φθάσει σε σημείο να απειλούν και την ίδια τη σωματική μας ακεραιότητα.
ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ.....ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-Καλούμε τη Διοίκηση του ΙΚΑ να δείξει έμπρακτα, πλέον, το ενδιαφέρον της για την ασφάλεια των εργαζόμενων και να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για την πλήρη στελέχωση των υποκαταστημάτων (όπου υπάρχει συναλλαγή με κοινό) με προσωπικό ασφαλείας, εκπαιδευμένο, με σαφή προσδιορισμό καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, ικανό να αποτρέψει και να διαχειρισθεί επικίνδυνες καταστάσεις.
-Καλούμε τη Διοίκηση του ΙΚΑ να επιταχύνει τη διαδικασία ενίσχυσης του Προσωπικού αλλά και της απλοποίησης της ασφαλιστικής Νομοθεσίας προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα στην έγκαιρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του κοινού
-Καλούμε τη Διοίκηση του ΙΚΑ αλλά και του Υπουργείου να στηρίξουν επιτέλους τις προσπάθειες των εργαζομένων και να αναγνωρίσουν, ΔΗΜΟΣΙΑ, τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά ως εργαζόμενοι για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Να συμβάλλουν και αυτοί με τη στάση τους στην αποφόρτιση του αρνητικού κλίματος απέναντι μας.
-Καλούμε τα ΜΜΕ και όχι μόνο, να πάψουν επιτέλους την προπαγάνδα, να σταματήσουν να στρέφουν την Κοινωνία εναντίον μας, προς εξυπηρέτηση «γνωστών» συμφερόντων και πρακτικών
-Καλούμε την ΠΟΣΕ ΙΚΑ να θέσει στις πρώτες προτεραιότητες του διεκδικητικού της πλαισίου το θέμα της ασφάλειας των εργαζόμενων. Να αναδείξει την προσπάθεια μας αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι. Να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση προς κάθε κατεύθυνση για την αξιοπρεπή και ασφαλή μας παρουσία στον χώρο της εργασίας μας.
Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ των εργαζόμενων και η ΑΣΦΑΛΕΙΑ στο χώρο εργασίας είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ, πέρα και πάνω από την οποιαδήποτε Διαθεσιμότητα και λογική περικοπής δαπανών.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σάκης Παπαδόπουλος       Κατερίνα Ζιούτα

 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr