ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

 

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης, να προχωρήσει σε μορφή «κινητικότητας» διοικητικών υπαλλήλων του ΙΚΑ  ΕΤΑΜ προς τον ΕΟΠΥΥ, οφείλουμε ως συνδικαλιστική παράταξη, να πούμε απευθυνόμενοι προς το σύνολο των συναδέλφων μας και προς τη πολιτική ηγεσία, δύο κουβέντες ξεκάθαρες.
 
Πρώτον. Ο μεγαλύτερος δημόσιος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας, δεν έχει κανέναν περισσευούμενο εργαζόμενο, ώστε να τον «προσφέρει» σε άλλο δημόσιο οργανισμό. Είναι πλέον κοινή διαπίστωση, ότι η υποστελέχωση που υπάρχει στο ΙΚΑ, δημιουργεί συσσώρευση και διόγκωση των τεραστίων προβλημάτων που έχουμε, επιφέροντας άμεσες συνέπειες, στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας. Οι ενενήντα (90) συνάδελφοι μας, που θα μετακινηθούν παρά τη βούλησή τους προς τον ΕΟΠΥΥ, είναι βέβαιο ότι, και θα λείψουν από το στελεχικό δυναμικό του ΙΚΑ και θα μπορούσαν με τη παραμονή τους (και ανεξάρτητα από το ότι το αντικείμενο των παροχών σε είδος «φεύγει» από μας), να τοποθετηθούν σε πόστο ενασχόλησης, που θα βελτίωνε τις απαράδεκτες συνθήκες που σήμερα επικρατούν, όπως για παράδειγμα, στο χρόνο αναμονής που χρειάζεται για να βγει μία συνταξιοδοτική απόφαση.
 
Δεύτερον. Εάν η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει τον ΕΟΠΥΥ με προσωπικό, έχει τη δυνατότητα να το πάρει, μέσα από αυτούς τους συναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Όπως είναι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του ΙΚΑ, οι οποίοι ακόμα αναμένουν να απορροφηθούν ! 
 
Τρίτον. Αγαπητοί «κρατούντες», σίγουρα, η σημερινή μορφή «κινητικότητας» δεν οδηγεί σε απολύσεις, όμως, δεν θα σας πούμε κι ευχαριστώ γι’ αυτό, ούτε -ακόμα χειρότερα-  θα πανηγυρίσουμε μαζί σας ! Ο εξορθολογισμός του ασφαλιστικού μας  συστήματος, δεν επιτυγχάνεται με την απογύμνωση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ από στελεχικό δυναμικό, αλλά με την ενίσχυσή του και το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό. 
Ως εκ τούτου, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΑΚΕ ΙΚΑ ΕΤΑΜ και τα στελέχη της, όχι μόνο δεν στηρίζουμε τέτοιες πολιτικές αποφάσεις, αλλά τουναντίον, είμαστε απέναντί τους και το ξεκαθαρίζουμε με το πιο κατηγορηματικό τρόπο. Γι’ αυτό και καλούμε το σύνολο των συναδέλφων μας, να γίνουν μια γροθιά και να συστρατευθούν γύρω από το Συνδικάτο μας, γιατί οι καιροί εξακολουθούν να είναι δύσκολοι και κανείς μας δεν μπορεί να εφησυχάζει.
                                         
Για την Εκτελεστική Επιτροπή,
 
  Ο                                                        Η
     Πρόεδρος                                         Γ. Γραμματέας
Αντώνης Νικολόπουλος                            Πέννη Γεωργίου
 
 

 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr