ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ ΔΑΚΕ ΙΚΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΑΟ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

ΔΑΚΕ ΙΚΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΑΟ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

 
Επειδή το τελευταίο καιρό, πληθαίνουν οι αρνητικές αναφορές, από διαφόρους συνδικαλιστικούς «κύκλους» συγκεκριμένου ιδεολογικού προσανατολισμού, σε βάρος του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.), θα θέλαμε ως συνδικαλιστική παράταξη να επισημάνουμε:
 
1. Το Κ.Ε.Α.Ο. είναι αναπόσπαστο «κομμάτι» του ΙΚΑ ΕΤΑΜ κι έχει ως αποστολή του, την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών, που οι εργοδότες βάση του νόμου, είναι υποχρεωμένοι να έχουν καταβάλει. Η επιβίωση των ασφαλιστικών ταμείων και των παρεχομένων προς τους ασφαλισμένους μας παροχών, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, από το βαθμό επιτυχίας αυτής της αποστολής που έχει αναλάβει το Κ.Ε.Α.Ο. και οι υπηρετούντες σ’ αυτό, συνάδελφοί μας. Όποιος δεν θέλει, αυτό το απλό πράμα, να το καταλάβει, μάλλον εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, που πολύ λίγο συνάδουν με τα συμφέροντα του ΙΚΑ και των ασφαλισμένων του.
 
2. Τα «σενάρια» περί δήθεν ιδιωτικοποίησης του Κ.Ε.Α.Ο., μάλλον εκφράζουν τις μύχιες μικροκομματικές επιδιώξεις κάποιων, παρά ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Ο δημόσιος χαρακτήρας του Κ.Ε.Α.Ο. είναι δεδομένος και κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στο να δημιουργείται συνεχής θόρυβος και κουβέντα γύρω από αυτό το ζήτημα, σίγουρα δεν γίνεται για το καλό του ΙΚΑ και των εργαζομένων του.
 
3. Τα στελέχη της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΑΚΕ ΙΚΑ, στηρίζουν τη προσπάθεια των συναδέλφων μας στο Κ.Ε.Α.Ο. κι αντιλαμβάνονται πολύ καλά ΚΑΙ το ρόλο τους ΚΑΙ την αποστολή τους. Γνωρίζουμε, ότι σε μια οικονομική συγκυρία δύσκολη για τη χώρα, αυτοί μαζί με τους εσοδίτες συναδέλφους μας, καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να στηρίξουν τη προσπάθεια για την επιβίωση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Γι’ αυτό κι εμείς, ψυχικά και ηθικά, είμαστε δίπλα τους.   
 
          Για την Εκτελεστική Επιτροπή,
                                                                                                                                   
          Ο                                                                        Η
             ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     Αντώνης Νικολόπουλος                                             Πέννη Γεωργίου
 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr