ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΕΑΣΠ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Οι μάσκες έπεσαν, αποφάσισαν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 17 Απρίλη 2013

ΕΑΣΠ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Οι μάσκες έπεσαν, αποφάσισαν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 17 Απρίλη 2013

Η τρικομματική συγκυβέρνηση παράτησε τα χαρακώματα των «αντιστάσεών» της και τις κόκκινες γραμμές και συμμορφώθηκε μ’ αυτά που  είχε συμφωνήσει με την τρόικα και είχε ψηφίσει στο 3ο μνημόνιο δηλαδή την απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Τα νούμερα που ανακοίνωσαν  χθες (15.000) δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού έχουν συμφωνήσει με την τρόικα και έχουν ψηφίσει να απολύσουν μέχρι το 2014 πάνω από 25.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο, και να περιορίσουν τουλάχιστον μέχρι το 2015 κατά 150.000 τους Δημοσίους υπαλλήλους.
Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν και έτσι αποκαλύπτονται οι πραγματικοί στόχοι της συγκυβέρνησης, ενώ την ίδια ώρα εξαϋλώνονται οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες που καλλιεργούνταν μέσα στις γραμμές του Συνδικαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), σχετικά με τις προθέσεις και το ρόλο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανιτάκη.
 
Μοναδική απάντηση πλέον για τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι η ένταση του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των φορέων που την υπηρετούν.
Η κυβέρνηση αυτή την ώρα γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη, αφού προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό κόστος των «καθαρών» απολύσεων που ανακοίνωσε, ξεδιπλώνει μια επιχείρηση  συκοφάντησης των εργαζομένων, κατασκευάζει επίορκους, με στόχο τη διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών, ιδιαίτερα των υπηρεσιών που παρέχουν τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας της Υγείας της Πρόνοιας. Μετατρέπει έτσι τη χώρα μας σε τριτοκοσμικό παρία, χωρίς καμιά προστασία για τους πολίτες και προετοιμάζει το έδαφος για την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου της.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα να αντισταθούν και να αποκαλύψουν τις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών, που θα σημάνουν εκτίναξη της ανεργίας, νέα μείωση των μισθών και των συντάξεων, κατάργηση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας.
Στα πλαίσια αυτά, μετά από πρόταση της παράταξή μας, συνεδρίασε εκτάκτως η Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ, σήμερα και αποφασίστηκε, για αύριο Τρίτη 16 Απρίλη 2013, ώρα 13.30, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστικών στελεχών στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και την Τετάρτη οργάνωση συλλαλητηρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12,30 και στάση εργασίας από 12μ ως το τέλος του ωραρίου.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση τέλος καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Ομοσπονδίες να πάρουν μέτρα για την επιτυχία των κινητοποιήσεων, που έχουν αποφασιστεί και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την  ματαίωση των απολύσεων.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ΩΡΑ 12.30 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12μ ΜΕ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Η Ανακοίνωση

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr