ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΕΑΣΠ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΑΣΠ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: 22ο ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΣΕ – ΙΚΑ 2013

ΕΑΣΠ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΑΣΠ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: 22ο ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΣΕ – ΙΚΑ 2013

 

Στο Συνέδριό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23-24-25 Οκτωβρίου 2013  παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από κλιμάκιο βουλευτών  (ο κ.  Δημ. Στρατούλης, Δεσ. ΧαραλαμπίδουΧρησ. Καραγιαννίδης, Αλέξης Μητρόπουλος), ο κ. Ντριβαλάς Οδσσέας πρόεδρος ΑΔΕΔΥ, ο κ.Γιωρ.  Χαρίσης μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ ο κ. Κων. Καραγκούνης υφυπουργός ς Δικαιοσύνης, ο κ. Νίκ.Ανδρουλάκης Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δημ.Χατζησωκράτης Μέλος της Εκτ. Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ – ο κ. Κώστας Ζιώγας,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ενημερωτικά στις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στην ΠΟΣΕ – ΙΚΑ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ),  σε σύνολο 156  έγκυρων ψηφοδελτίων,  τα αποτελέσματα ήταν:

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΕΤΑΜ:  10 έδρες (ποσοστό 48,08%)

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ:  4 έδρες (ποσοστό 16,67%)

  ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΝ/ΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ ‘’ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ’’: 3  έδρες (ποσοστό 16,02%)

  ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 2 έδρες (ποσοστό 11,54%)

  ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: 2 έδρες (ποσοστό 7,69%)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ

ΕΤΑΜ:

 

1.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

2.ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

3.ΠΟΝΗΡΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

4.ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

5.ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

6.ΠΗΓΟΥΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

7.ΖΩΝΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

8.ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

9.ΤΣΙΑΠΑΡΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

10.ΜΕΡΣΙΑΔΟΥ ΕΡΩΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ:

1.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

2.ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

3.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ

4.ΒΛΑΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΝ/ΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ ‘’ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ’’:

1.ΜΙΞΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

2.ΚΟΥΤΟΥΖΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

3.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ:

1.ΜΑΛΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

2.ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ –ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ:

1.ΣΚΑΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ

2.ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Η ΕΑΣΠ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  στην προσπάθεια της να αποτρέψει την απόλυτη πλειοψηφίας της τέως ΠΑΣΚΕ και νυν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ στην Ομοσπονδία συγκρότησε διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο με την Αδέσμευτη Ενωτική Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ με το όνομα "Διαπαραταξιακή Συνεργασία για την Ανατροπή" και μέσω της συνεργασίας αυτής εκλέχτηκαν  στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας τα  μέλη : Μαλακού Κατερίνα και  Κονταράτος Απόστολος. Για την εκπροσώπηση στην ΑΔΕΔΥ  εκλέχτηκαν τα μέλη: Φραγγίδης Παναγιώτης και Μαλακού Κατερίνα. Η συνεργασία απέφερε καρπούς και πέτυχε να  αποτρέψει την απόλυτη πλειοψηφία της τέως ΠΑΣΚΕ.-νυν Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αναφορικά με την ομιλία του Διοικητή του Ιδρύματος κ.Ροβ. Σπυρόπουλου στο 22ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ τα παρακάτω είναι αξιοσημείωτα:

1)      Στην δυσφορία που εξέφρασε βλέποντας την σωρεία φακέλων και άδειων γραφείων στα υποκαταστήματα, που παρουσίασε με slides η απερχόμενη Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, τονίζοντας ότι αυτές οι εικόνες αδικούν την προσπάθεια που καταβάλλεται στο Ίδρυμα κουβέντα για υποστελέχωση.

2)      Στα ευχαριστήρια που απέδωσε στην απερχόμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας μας για την αγαστή συνεργασία που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

3)      Κράτησε αποστάσεις  και ως προς τις μέχρι τώρα διαθεσιμότητες και γι αυτές που έπονται,   βέβαια η εμπειρία με την 9Κ δεν μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι .

4)      Στην πεποίθηση του ότι θα δοθούν τα έξοδα Κίνησης, κάτι που πίστευε και στο προηγούμενο Συνέδριο στην Καλαμπάκα, αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

5)      Το δωρόσημο  το θεωρεί  μάλλον χαμένο και δεν  δεσμεύτηκε για αυτό.

6)      Στην επιτυχή λειτουργία του ΚΕΑΟ. Όταν ο εισηγητής της Παράταξης μας τον διέκοψε, λέγοντας του, ότι είναι μνημονιακή δέσμευση (Ν. 4093/12) τόσο τα φορολογικά όσο και τα ασφαλιστικά έσοδα να μαζεύονται μαζί από το 2016 και τι προτίθεται να κάνει γι' αυτό, με νόημα του ζήτησε να μην τον διακόπτει.

7)      το γεγονός, ότι στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, που το ΙΚΑ είχε μόνο έσοδα, μιας και δεν κατέβαλλε συντάξεις, τα αποθεματικά του ορθώς χρησιμοποιήθηκαν από το κράτος υπέρ της ανάπτυξης!!!

8)      Στο γεγονός της αύξησης του προσδόκιμου της ζωής των ασφαλισμένων  δυσχεραίνοντας έτσι τα οικονομικά του Ιδρύματος !!!

9)      Σε μια θολή περιγραφή του νέου Οργανογράμματος, το οποίο είπε δεν θα προχωρήσει μέχρι να ξεκαθαρίσει και  το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας.

Η Ανακοίνωση

 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr