ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΕΑΣΠ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΑΣΠ ΙΚΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ:Απεργοσπαστικές πρακτικές

ΕΑΣΠ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΑΣΠ ΙΚΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ:Απεργοσπαστικές πρακτικές

Με πραξικοπηματικό τρόπο και χωρίς τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΣΕ, χωρίς καν ενημέρωση των παρατάξεων που συμμετέχουν σε αυτό, η πλειοψηφία της Ομοσπονδία μας απευθύνει κάλεσμα προς την ΑΔΕΔΥ, αλλά και τις άλλες ομοσπονδίες του Δημοσίου, για αναστολή των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων, ενάντια στις απολύσεις.
Η αντίληψη τους για τον τρόπο λειτουργίας των συνδικαλιστικών μας οργάνων, είναι γνωστή εδώ και χρόνια και έχει καταδικαστεί πλέον στη συνείδηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων.
Το να λειτουργούν όμως ως απεργοσπαστικός μηχανισμός μερικές ημέρες πριν τις πρώτες, μετά από 100 χρόνια, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ξεπερνάει κάθε όριο. Αποδεικνύει γιατί οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος δεν είχαν την αναμενόμενη επιτυχία, γιατί οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται και δεν εμπνέονται από την συνδικαλιστική τους ηγεσία, γιατί η κυβέρνηση μπορεί απερίσπαστη να προετοιμάζει, μέσω και της αξιολόγησης, δεκάδες χιλιάδες επιπλέον απολύσεις για το επόμενο διάστημα. Να υποθέσουμε πως το επόμενο βήμα τους, θα είναι μαζί με την κυβέρνηση, να υποδεικνύουν τους εργαζόμενους που πρόκειται να απολυθούν.
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ομοσπονδίας μας, για απεργοσπαστική τακτική, που στην πράξη υπονομεύει την ενότητα των εργαζομένων. Καλούμε τους συναδέλφους να απομονώσουν τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στην ομοσπονδία μας και να συμμετέχουν μαζικά στην 48ώρη απεργία 19 και 20 Μαρτίου και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Μπροστά στην κοινωνική καταστροφή που επιφέρει η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόϊκας, εμείς επιλέγουμε να μη σωπάσουμε. Με συλλογικότητα και αλληλεγγύη αντιστεκόμαστε μέχρι την ανατροπή.
 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr