ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΕΑΣΠ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Δημοκρατική Πρωτοβουλία: Αποτελέσματα εκλογών για ΕΔΟΘ-Ν/Τ ΑΔΕΔΥ

ΕΑΣΠ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Δημοκρατική Πρωτοβουλία: Αποτελέσματα εκλογών για ΕΔΟΘ-Ν/Τ ΑΔΕΔΥ

Απρίλης 2014

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Επειδή μετά το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας που δεχτήκαμε στο ΙΚΑ (κατηγορία ΥΕ), το δεύτερο (παροχές, προσωπικό που μετακινήθηκε από ΟΑΕΔ – Μηχανικοί   Τεχνικής Υπηρεσίας), τα δύσκολα εξακολουθούν να είναι μπροστά μας.
Αμέσως μετά τις εκλογές – για ευνόητους λόγους – θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ότι μας έχουν προετοιμάσει ήδη από τα τηλεπαράθυρα Υπουργοί, Διοικητής ΙΚΑ κλπ. για τη διαθεσιμότητα 1000 συναδέλφων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία εκ των οποίων οι μισοί και παραπάνω θα προέλθουν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ήδη η κατάργηση του ΟΠΑΔ και οι διαθεσιμότητες 240 υπαλλήλων του, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, είναι σε εξέλιξη.
Επειδή το μέλλον και η προοπτική της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, στο αμέσως επόμενο διάστημα, ελάχιστη σχέση θα έχει με ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα τουλάχιστον, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για όσους εργαζόμαστε στις δομές της, αλλά και για την ελληνική κοινωνία γενικότερα.
Επειδή την περίφημη αξιολόγηση θα τη βρούμε άμεσα μπροστά μας, αλλά θα αποτελέσει και ένα μόνιμο εργαλείο στα χέρια Διοικήσεων για εκμαυλισμό συνειδήσεων μέχρι και απολύσεις.
ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ:
παρά τις όποιες ενστάσεις, αμφισβητήσεις, αντιρρήσεις, διαφωνίες και ότι άλλο μπορεί να έχουμε για τη δράση των Συνδικαλιστικών μας οργάνων σε όλα τα επίπεδα από το πρωτοβάθμιο – Σύλλογο, δευτεροβάθμιο – ομοσπονδία ή τριτοβάθμιο – ΑΔΕΔΥ,
παρά τις επιφυλάξεις μας και τις απογοητεύσεις που ο καθένας μας κουβαλάει από τις συνδικαλιστικές πρακτικές όλων των προηγούμενων χρόνων και ιδιαίτερα των τελευταίων,
η συλλογικότητα στη δράση, που είναι άλλωστε αυτή που μας δίνει δύναμη, θάρρος και κουράγιο για να συνεχίσουμε, με τα όποια προβλήματά της επαναλαμβάνουμε, εξακολουθεί να παραμένει το τελευταίο ανάχωμα άμυνας απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση σε όλα τα επίπεδα που δέχεται ο κόσμος της εργασίας – ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
Όλοι εμείς που εκφραζόμαστε, δραστηριοποιούμαστε και επιμένουμε «να το παλεύουμε» στο χώρο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, πιστεύοντας ότι όλα τα επίδικα του σήμερα, αλλά κυρίως του επόμενου διαστήματος, δεν αντιμετωπίζονται ατομικά και μεμονωμένα (αυτό θα βόλευε άλλωστε πάρα πολύ τους κάθε λογής «απέναντι»)
θεωρούμε ότι:
δεν πρέπει να χαρίσουμε τίποτα και σε κανέναν αλλά συλλογικά και οργανωμένα να απαντήσουμε στην επίθεση τους.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, όσο πιο μαζικά μπορούμε, στις εκλογές στις 28 Απρίλη για αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΕΔΟΘ – ΝΤ ΑΔΕΔΥ
$·        Για να υπάρχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση του κλάδου μας στο Συνέδριο αλλά και στις διαδικασίες της ΕΔΟΘ
$·        Για την αλλαγή των συσχετισμών αλλά και της κατεύθυνσης και του προσανατολισμού της δράσης της
$         Για να συμβάλλουμε με καλύτερους όρους στο συντονισμό των αγώνων των εργαζομένων – κάτι που έλλειψε κατά κοινή ομολογία όλο το προηγούμενο διάστημα
$       Για να δώσουμε άλλη πνοή και περιεχόμενο στο Συνδικαλισμό με αναφορά στις «ηρωικές» παραδόσεις του, τα αποτελέσματα των οποίων υπήρξαν οι κατακτήσεις του εργατοϋπαλληλικού κινήματος που σήμερα βίαια ανατρέπονται.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΥΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
Εμείς επιμένουμε: Συλλογικά – Αγωνιστικά – Τεκμηριωμένα - Υπεύθυνα
Για να ανατρέψουμε τις λογικές τους, τις πολιτικές τους, αυτούς τους ίδιους.
 
Για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

1

Βερίγου Ευγενία     

(Υπ/μα Ευόσμου)

2

Γιουψάνης Θανάσης

(Υπ/μα Καλαμαριάς)

3

Εμμανουηλίδης Μάριος

(Περ/κό Θεσ/νίκης)

4

Καλύβας Δημήτριος

(Περ/κό Θεσ/νίκης)

5

Καράμπελα Αγάθη(Θούλη)

(Ταμείο – ΚΕΑΟ)

6

Κιοραποστόλου Θανάσης

(Περ/κό Θεσ/νίκης)

7

Ντάφλου Ελευθερία

(Υπ/μα Νεάπολης)

8

Ντώνα Μάρθα

(Υπ/μα Νεάπολης)

9

Παπαλεξοπούλου Σταματία

(Υπ/μα Πύλης Αξιού)

10

Σιδερίδου Χρυσάνθη

(Περ/κό Θεσ/νίκης)

11

Φραγγίδης Παναγιώτης

(Ταμείο – ΚΕΑΟ)

12

Φραγκούλης Γιάννης

(Υπ/μα Σταυρούπολης)

 

Αποτελέσματα εκλογής αντιπροσώπων

Η Αφίσα

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr