ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Σύλλογοι - Μέλη Σύλλογοι - Μέλη ΣΕ-ΙΚΑ Αν. Μακεδονίας Θράκης ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Υψηλάντου 2, Τηλ. 25310 25649 ΦΑΞ 25310 25649
Τ.Κ. 69100 KOMOTHNH Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κομοτηνή, 21/06/2016
Αρ. Πρωτ. 64

Προς
1. Τα Μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Α.Μ. & Θράκης
2. ΠΟΣΕ ΙΚΑ
3. ΑΔΕΔΥ

Θέμα: Συμπαράσταση στους Γάλλους εργαζομένους.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η τρέχουσα κρίση στην Ευρώπη αντιμετωπίζεται στην πλειοψηφία της με αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία συρρικνώνουν ότι έχει απομείνει από τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων και κατά επέκταση των πολιτών. Οι επιπτώσεις της πολιτικής αυτής, εντείνουν την κριτική στάση και εν μέρει αμφισβήτηση των πολιτών απέναντι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Το έλλειμμα αλληλεγγύης και δημοκρατίας επέρχεται ως αποτέλεσμα του περιορισμού του κοινωνικού κράτους και ισοπεδώνει τις τελευταίες προσπάθειες των πολιτών της Ε.Ε. να επανοικοδομήσουν τις σχέσεις εμπιστοσύνης τους με τον θεσμό. Εντωμεταξύ, η επίδραση των αναγκαστικών μέτρων λιτότητας, ως ανταπόδοση για τη χορήγηση δανείων στήριξης, όχι απλά δεν συμβάλλει στην από-εμπορευματοποίηση του εργαζομένου, αλλά διογκώνει το επίπεδο δυισμού, δηλαδή, την αύξηση της διαφοροποίησης των δικαιωμάτων και των παροχών μεταξύ των δικαιούχων.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η Γαλλική Κυβέρνηση, με τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνει, ιδιαίτερα τους τελευταίους τρεις μήνες, συντείνει στην κατάλυση του κοινωνικού κράτους, αλλά και της δημοκρατίας per se, προσβάλλοντας τον λαό της. Παρακάμπτει την Εθνοσυνέλευση και μεταθέτει την υιοθέτηση της εργασιακής μεταρρύθμισης στο υπουργικό συμβούλιο (άρθρο 49-3 του Συντάγματος). Προωθεί νεοφιλελεύθερα πρότυπα πρόσληψης και απόλυσης εργαζομένων, τα οποία αναμένεται, αφενός να επιδεινώσουν περαιτέρω την εργασιακή ανασφάλεια στην αγορά εργασίας, και αφετέρου να βαθαίνουν τη δυσπιστία τους στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Α.Μ. & Θράκης εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό της Γαλλίας που αγωνίζεται ενάντια στην εξάπλωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και στη διευκόλυνση των μαζικών απολύσεων, με σκοπό τη διασφάλιση του κέρδους των μεγάλων επιχειρηματικών κύκλων. Διαμηνύει τη συμπαράστασή του στους Γάλλους εργαζομένους που αγωνίζονται σθεναρά τους τρεις τελευταίους μήνες να διατηρήσουν ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά τους κεκτημένα. Τέλος, ενώνει τη φωνή του μαζί τους, τόσο κατά της βίαιης επιβολής της αντεργατικής πολιτικής που δέχονται, όσο και κατά της τρομοκρατίας.

           Ο Π ρ ό ε δ ρ ο ς       Η Γ ε ν ι κ ή Γ ρ α μ μ α τ έ α ς
Τ. Λ α ζ α ρ ί δ η ς                Σ. Μ ο υ ρ α τ ί δ ο υ

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr